Přeskočit na obsah

Muzejní sobota 21/3/2015

Už počtvrté se na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze konala Muzejní sobota plná geologických, paleontologických, botanických i antropologických zážitků. Kdo se za námi v sobotu zastavil, mohl si prohlédnout bohaté sbírky naší fakulty.

Zkameněliny z českých i světových nalezišť v moderním Chlupáčově muzeu historie Země, interaktivní paleontologický a mineralogický program, který pro vás připravil korespondenční geologický seminář Kamenožrout. V mikroskopech a na fotografiích studentů geologie  bylo možné nahlédnout do nitra kamenů a byli byste překvapeni, jak barevné dokážou být výbrusy hornin!

 

Muzeum pod mikroskopem  pak nabídlo takové ukázky, jejichž krásu docení člověk teprve tehdy, když je vidí zvětšené. Pod našimi binokulárními mikroskopy bylo možné prozkoumat minerály, krystaly chemických látek, rostliny, hmyz, ulity plžů a další malé zázraky přírody.

 

 

Návštěvníci Muzejní soboty měli také možnost nahlédnout pod ruku ilustrátora Mgr. Karla Cettla a společně s ním si vytvořit vlastní obrázek.

 

 

Antropologickou expozici pak otevřelo Hrdličkova muzea člověka a exotické rostliny bylo možné navštívit ve skleníku Botanické zahrady.